Πολάκης: Σκληρή κριτική για το Ναυάγιο Ζακύνθου και τη χρήση αιγιαλού και παραλίας

21 Dec 2021, 13:03 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Πολάκης: Σκληρή κριτική για το Ναυάγιο Ζακύνθου και τη χρήση αιγιαλού και παραλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

"Η τροπολογία του άρθρου οχτώ για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποτελεί καθαρά φωτογραφική διάταξη εξυπηρέτησης κάποιων μεγάλων ξενοδοχείων, η οποία έχει ξεσηκώσει κιόλας μεγάλες αντιδράσεις", τόνισε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού

Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου τόνισε:

"Το 2014, μέσα από ένα αμετάφραστο βενετσιάνικο έγγραφο, πουλήθηκαν 14.700 στρέμματα γύρω από το ναυάγιο της Ζακύνθου στον εμίρη του Κατάρ, τη στιγμή που στην συγκεκριμένη έκταση έχουν περιουσία 200 οικογένειες, η εκκλησία και ο Δήμος.
Οι κάτοικοι της περιοχής κατέφυγαν με την βοήθεια της εκκλησίας στα δικαστήρια και η απόφαση που βγήκε τον Ιούνιο του 2020 μιλάει για κακουργηματικές πράξεις κατά την αγοροπωλησία.
Από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα ο εισαγγελέας δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να ακυρωθεί το προηγούμενο συμβόλαιο.
Οι αρμοδιότητες της επιτροπής για την αξιοποίηση και την προστασία του ναυαγίου, θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν στο Δήμο Ζακύνθου και αν ο Δήμαρχος δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί σε αυτές ας τον αλλάξουν οι Ζακυνθινοί.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σαφές ότι υπάρχει το «φρύδι» του γκρεμού πάνω από το Ναυάγιο το οποίο κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευθούν προς όφελος τους.
Από την κυβέρνηση Σύριζα θα ακυρωθεί η ζώνη παραλίας που με βάση αυτή συστήνεται η Επιτροπή για την αξιοποίηση και την προστασία του Ναυαγίου"

Ως προς τη διάταξη για τις ιαματικές πηγές είπε:

"Σχετικά με τις ιαματικές πηγές ανατρέπετε τη στρατηγική που σχεδιάσαμε και την οποία εφάρμοσαν επιτυχημένα αρκετοί δήμοι ενώ συγχέετε το φυσικό πόρο του νερού που αναβλύζει, με τη γη που συμβαίνει αυτό, δίνοντας σε μια ΑΕ με έδρα την Αθήνα, δικαίωμα να διαχειρίζεται γη σε ακτίνα 500 μέτρων από την πηγή".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα