Οι συναντήσεις εργασίας του Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ Ανδρέα Φιορεντίνου

20 Oct 2021, 15:30 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Οι συναντήσεις εργασίας του Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ Ανδρέα Φιορεντίνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στην Π.Ο.Ξ, ο κ. Φιορεντίνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάση για μια εκτενή ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τόσο γενικά στην τρέχουσα τουριστική περίοδο, όσο και στο σύνολο των θεμάτων, προβλημάτων και ανησυχιών που απασχολούν τους επιχειρηματίες ξενοδόχους της χώρας. 

Τη συζήτηση μονοπώλησαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις ενώσεις ξενοδόχων της χώρας κατά την γενική συνέλευση της ΠΟΞ, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ELECTRA, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Φιορεντίνος, η Οργανωτική Συντονίστρια του Τομέα Τουρισμού Αργυρή Κατωπόδη, ο Συντονιστής Νομικού και Φορολογικού Ελέγχου της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων και μέλος του Τομέα Τουρισμού Τάσος Θωμαίδης, ο Μάρκος Γιαννισόπουλος μέλος του Τομέα Τουρισμού και ο Καθηγητής Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χάρης  Κοκκώσης.

Ο Επικεφαλής και τα μέλη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια για μία σειρά επίκαιρων θεμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, για την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, την ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού σχέσεων πελατών ξενοδόχων, για το φαινόμενο του υπερτουρισμού σε σχέση με ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς καθώς και για την αναγκαιότητα του χωροταξικού σχεδιασμού για τον Τουρισμό, ζήτημα το οποίο ανέλυσε ο Καθηγητής κ. Χάρης Κοκκώσης. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο Επικεφαλής και τα μέλη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκαν να συνδράμουν το Υπουργείο Τουρισμού, με κάθε δυνατό τρόπο, μεταφέροντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρηματιών των τουριστικών προορισμών της χώρας. Όπως άλλωστε τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νεας Δημοκρατίας Ανδρέας Φιορεντίνος, "στόχος μας είναι η παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την ολιστική θωράκιση του κλάδου του τουρισμού"

Τέλος, ο κ. Φιορεντίνος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Γενική Διευθύντρια ΞΕΕ, κα Αγνή Χρηστίδου, καθώς και ο Συντονιστής Νομικού και Φορολογικού Ελέγχου της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων και μέλος του Τομέα Τουρισμού κ. Αναστάσιος Θωμαΐδης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας  τουριστικής περιόδου που μονοπωλούν την ατζέντα των ελλήνων ξενοδόχων και τέθηκε διεξοδικά το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης εκσυγχρονισμού του κανονισμού που διέπει τις σχέσεις ξενοδόχων- πελατών, ένα ζήτημα προτεραιότητας εάν ληφθούν υπόψη οι αλλαγές που έχει επιφέρει ο διαμεσολαβητικός ρόλος των OTA's (online travel  agencies). Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα του χωροταξικού σχεδιασμού για τον Τουρισμό και όλες οι δράσεις της επόμενης περιόδου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα