Κ.Μητσοτάκης: Έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη η ανάπλαση της ΔΕΘ

12 Sep 2020, 14:55 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Μητσοτάκης: Έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη η ανάπλαση της ΔΕΘ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

“Καταφέρατε, να μετατρέψετε αυτήν την κρίση σε ευκαιρία να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση της ΔΕΘ, μέσα από ένα φόρουμ διαλόγου, το οποίο εύχομαι και ελπίζω ότι θα καθιερωθεί πια και θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Διεθνούς Έκθεσης” σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “η διάκριση μεταξύ του αμιγώς εμπορικού της τμήματος, αλλά και της πολιτικής δράσης που τη συνοδεύει, ήταν ένας στόχος τον οποίον είχαμε θέσει, επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή σε αντίξοες συνθήκες, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε ως κεκτημένο”.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε “έργο πνοής”, καθώς όπως είπε πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, “μία σημαντική αστική ανάπλαση στο κέντρο ακριβώς της πόλης, η οποία θα συνδυάσει διαφορετικές δράσεις εκθεσιακές, εμπορικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικες, ψυχαγωγικες και θα δημιουργήσει στο κέντρο της πόλης ένα σημείο αναφοράς για το οποίο όλη η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανη”.

“Δεν γνωρίζω άλλη μεγάλη πόλη στην Ευρώπη η οποία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τόσο μεγάλη ευκαιρία”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας “πως ίσως το σημαντικότερο έργο το οποίο αφορά τον πυρήνα του κέντρου της πόλης- με τελικό ορίζοντα υλοποίησης το 2026, με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, είναι ένα έργο το οποίο χαίρομαι που διαπιστώνω, το αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς της πόλης”.

Αναφερόμενος στην απογευματινή ομιλία του προς τους Παραγωγικούς Φορείς, προανήγγειλε πως θα μιλήσει “πιο συγκεκριμένα για πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη. Είμαστε στο μέσο, αυτή τη στιγμή, ενός ορμητικού ποταμού. Η κοινωνία αναζητά σταθερότητα, σιγουριά, ασφάλεια για το πώς θα ξεπεράσουμε αυτή τη βραχυπρόθεσμη δυσκολία, πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας σχέδιο. Και αυτός ο συνδυασμός βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου αποτυπώνεται ακριβώς στην Έκθεση”.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo συμμετείχαν από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στο χώρο της ΔΕΘ, από το Διοικητήριο μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου τα μέλη του ΔΣ της Έκθεσης του παρουσίασαν στο χώρο, το σχέδιο ανάπλασης.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα