Στ. Πέτσας: Aνοιχτό το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης της ΔΕΘ

07 Aug 2020, 13:32 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Στ. Πέτσας: Aνοιχτό το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης της ΔΕΘ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αν θα περιμένουμε ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης της Έκθεσης.

Ειδικότερα, απάντησε σχετικά: «Κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση. Eίμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση».  

Στην συνέχεια επανερχόμενος στο θέμα σημείωσε: «Φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα  όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε την συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

Σημειώνεται ότι η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Όπως έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές η έκθεση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία εκθετών και επισκεπτών. Στόχος των διοργανωτών είναι μετά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες, η φετινή διοργάνωση να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που θα ακουστεί και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα