Η Γερμανία επεκτείνει την ταξιδιωτική προειδοποίηση εκτός ΕΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο - Ποιοι είναι οι λόγοι

10 Jun 2020, 12:46 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Γερμανία επεκτείνει την ταξιδιωτική προειδοποίηση εκτός ΕΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο - Ποιοι είναι οι λόγοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προς επέκταση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για διακοπές σε τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ, προσανατολίζεται η Γερμανία, με πιθανή ημερομηνία άρσης της προειδοποίησης αυτής στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε σε πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και Εσωτερικού, η οποία περιλαμβάνει την επέκταση της περιόδου ταξιδιωτικής προειδοποίησης, που κανονικά έληγε στις 15 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπουργείων Εσωτερικού και Εξωτερικών, η άρση της απαγόρευσης στις 15 Ιουνίου είναι παρακινδυνευμένη. Τα υπουργεία επικαλούνται την έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ενιαίων κριτηρίων και μηχανισμών παγκόσμιας συνεργασίας. Όλα αυτά, προς το παρόν, δεν επιτρέπουν τη γενική χαλάρωση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τρίτες χώρες.

Στη συνέχεια, μεταδίδει το Spiegel από κυβερνητικές πηγές, θα μπορούν να πραγματοποιούνται συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη ώστε να παύσει για αυτά η προειδοποίηση. 

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας, επίσης, δεν επιθυμεί την άμεση άρση της προειδοποίησης για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, μετά την απόφαση της ΕΕ για ελεύθερα ταξίδια μεταξύ των κρατών-μελών.

Επιπλέον, οι Γερμανοί ταξιδιώτες αποθαρρύνονται και για ταξίδια κρουαζιέρας, βάσει συστάσεων αναβολής μεγάλων εκδηλώσεων. 

Ένας από τους λόγους της επέκτασης της περιόδου ταξιδιωτικής προειδοποίησης είναι επίσης οι φόβοι ότι μια πιθανη άρση της θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι οι αλλαγές στις ρυθμίσεις εισόδου και καραντίνα μπορεί να συνεχιστούν στο εξωτερικό χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και με άμεση ισχύ. Επίσης, επισημαίνεται ότι πρέπει να αποφευχθεί δεύτερη παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση καθώς και πιθανό δεύτερο κύμα επαναπατρισμού. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα