Στ. Πέτσας: Πότε ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις – Τι ισχύει για τα «κόκκινα αεροδρόμια» της EASA

09 Jun 2020, 17:37 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Στ. Πέτσας: Πότε ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις – Τι ισχύει για τα «κόκκινα αεροδρόμια» της EASA

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 15 Ιουνίου, η χώρα θα υποδέχεται τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. 

Από την ίδια μέρα, πέρα από το αεροδρόμιο της Αθήνας ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. 

Τόνισε δε ότι ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της.

Όλα αυτά, με γνώμονα την «Άμυνα στην πανδημία και επίθεση στην οικονομία».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αυτή τη στιγμή, είπε, δεν επιτρέπονται πτήσεις από τα αεροδρόμια, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα της EASA με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Και αυτός είναι ο σκοπός: Να διατηρηθεί αυτό σε όλη τη γέφυρα, μεταξύ 15 Ιουνίου και τέλος Ιουνίου, ενώ από 1ης Ιουλίου θα απελευθερώσουμε και τις πτήσεις από τα υπόλοιπα αεροδρόμια.

«Ένα διαφορετικό καλοκαίρι με λογική αλλά και αίσθημα ευτυχίας»

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι το ίδιο με το περυσινό, τόνισε, και θα συνδυάζει τη λογική που επιβάλλουν οι καιροί με το αίσθημα της ευτυχίας, και υπογράμμισε ότι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στον κόσμο με την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, μέχρι τις 15 Ιουνίου εφαρμόζονται καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις από το εξωτερικό. Από τους ελέγχους αυτούς, εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό, άρα η πανδημία κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα, όμως παραμένουμε σε εγρήγορση, είπε.

Τεστ και εισαγόμενα κρούσματα

Όσον αφορά τα κρούσματα από το εξωτερικό το τελευταίο τετραήμερο, ο κ. Πέτσας είπε ότι προήλθαν από πτήσεις όπου περίπου τέσσερις στους πέντε ήταν Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και δεν σχετίζονται τόσο με τουριστικά ρεύματα, τα οποία αναμένουμε να αυξηθούν σιγά-σιγά από τις 15 Ιουνίου και μετά και φυσικά με μεγαλύτερη ένταση από την 1η Ιουλίου.

Ξεκαθάρισε δε ότι για το ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης του τουρισμού μας από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, θα υπάρξουν, τα επόμενα 24ώρα, λεπτομερείς ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πιθανότατα την Πέμπτη, είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσον αφορά τα τεστ - πόσα, πότε, πού, πώς θα γίνονται- καθώς και την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας μας με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η υγεία και η ασφάλεια για όλους -για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και βεβαίως για τους επισκέπτες μας- αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα. 

Στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός το Σάββατο για το άνοιγμα του τουρισμού

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο, 13 Ιουνίου θα μεταβεί στη Σαντορίνη, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα