Κ.Μητσοτάκης: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις και τα χερσαία σύνορα με τη Θεσσαλονίκη

26 May 2020, 20:24 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Μητσοτάκης: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις και τα χερσαία σύνορα με τη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη διαβεβαίωση ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων της πόλης, ανακοινώνοντας πως οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

«Είναι μια εξαίρεση που γίνεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας φτάνει οδικώς από τις Βαλκανικές κι άλλες χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης να παραδοθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχουν τηρηθεί ευλαβικά, πιστά στις δεσμεύσεις.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους φορέων εστίασε σε τέσσερις βασικούς άξονες: στα ζητήματα των υποδομών και των μεταφορών της πόλης και της περιφέρειας, στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως πόλου καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης, στην ενίσχυση των δομών Υγείας και στη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, της εστίασης και του τουρισμού.

«Σε πλήρη λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης το 2023»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, προσθέτοντας πως στον σταθμό της Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση και την μελλοντική επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τόνισε δε ότι με την ολοκλήρωσή του και σύμφωνα, πάντα, με τον σχεδιασμό, ο σταθμός θα είναι από τους ομορφότερους διεθνώς καθώς θα συνδυάζει το μεταφορικό του αντικείμενο με έναν υπερσύγχρονο μουσειακό χώρο.

«Πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο εμβληματικό, Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα δημιουργηθεί εντός του στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Υπογράμμισε ότι έχουν βρεθεί υποψήφιοι ανάδοχοι για το πρώτο κομμάτι του έργου σημειώνοντας πως έχουν δοθεί οι απαραίτητες κατευθύνσεις για να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν τα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός του στρατοπέδου, ώστε το έργο αυτό -σε πλήρη ανάπτυξη- να προσφέρει στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό «πνεύμονα πρασίνου».

«Πόλη τεχνολογίας και καινοτομίας η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια παράδοση πολλών δεκαετιών για την πόλη, θα διεξαχθεί κανονικά, πάντα προσαρμοζόμενη στα ειδικά πρωτόκολλα που υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες. Πρόθεσή του είναι, όπως ανέφερε, να εγκαινιάσει ο ίδιος την έκθεση σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην πόλη αλλά κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη του πολιτικού κύκλου του Φθινοπώρου όπως γίνεται πάντα στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός συζήτησε, επίσης, με τους επικεφαλής του Τhess INTEC και της Αλεξάνδρειας ζώνης καινοτομίας για τη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου που θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο προσέλκυσης σημαντικών επιχειρήσεων, ταλέντων και Ελλήνων οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Θα αποτελεί «ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για το πως οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος ως μια πόλη της τεχνολογίας και της καινοτομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενισχυμένο το Σύστημα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας»

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το Σύστημα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας βγήκε πιο δυνατό μέσα από την πανδημία κάτι που αποδεικνύεται από τα αριθμητικά δεδομένα ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο σχεδίου ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα υλοποιηθεί ως το Φθινόπωρο, η Κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα