Κ.Μητσοτάκης: Ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από ό,τι αναμένεται

25 May 2020, 15:26 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Μητσοτάκης: Ο τουρισμός θα πάει καλύτερα από ό,τι αναμένεται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωινή του βόλτα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, στην οποία συνομίλησε με καταστηματάρχες και πελάτες σε καταστήματα εστίασης, που άνοιξαν σήμερα.

Όπως αναφέρει στο skai.gr, ο κ.Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου. «Κάναμε επισκόπηση στην αγορά, και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντισταθμιστεί παράλληλα η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων.

Stuttgarter Nachrichten: Επανεκκίνηση της εστίασης και του τουρισμού στην Ελλάδα

Επανεκκίνηση της εστίασης στην Ελλάδα, είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της διεύθυνση η Stuttgarter Nachrichten αναπαράγοντας σχετικό τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.

Το άρθρο, σημεία του οποίου φιλοξενεί η DW,, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τη Δευτέρα η Αθήνα προχώρησε σε περαιτέρω άνοιγμα του τουρισμού. Για πρώτη φορά μετά από δυο και πλέον μήνες όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταβαίνουν από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ακτοπλοϊκώς αλλά και αεροπορικώς. Επιπλέον άνοιξαν σε όλη τη χώρα ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες [...]».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ«[...] στα νησιά υπήρξαν μέχρι στιγμής ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού. Τα πλοία ταξιδεύουν με μόλις το 50% του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών. Στις ταβέρνες επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον τα μισά τραπεζοκαθίσματα.

«[...] Η Αθήνα προανήγγειλε ήδη την επανεκκίνηση και του εξωτερικού τουρισμού. Στα τέλη Μαΐου η αρμόδια ομάδα διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας θα γνωστοποιήσει τη λίστα των χωρών από τις οποίες θα μπορούν να ταξιδεύουν τουρίστες προς την Ελλάδα χωρίς να μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Καταρχάς θα υπάρξουν από τις 15 Ιουνίου πτήσεις από το εξωτερικό μόνον προς την Αθήνα. Από την 1η Ιουλίου σχεδιάζεται να ανοίξουν για τις πτήσεις εξωτερικού και τα περιφερειακά αεροδρόμια».

Το τηλεγράφημα του dpa αναπαράγει στην ιστοσελίδα της και η Αυστριακή Ραδιοφωνία ORF υπό τον τίτλο «Επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα» αλλά και η επίσης αυστριακή Kronen Zeitung με τίτλο «Η Ελλάδα έτοιμη για τον καλοκαιρινό τουρισμό».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα