Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού: Όχι στα μέτρα καραντίνας στα ταξίδια στην Ευρώπη

15 May 2020, 11:09 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού: Όχι στα μέτρα καραντίνας στα ταξίδια στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όχι στα μέτρα καραντίνας στους τουρίστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), προτρέποντας τα κράτη-μέλη να αποφύγουν τέτοιες αποφάσεις, εφόσον λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα ελέγχου στα σημεία αναχώρησης και άφιξης για πτήσεις, πλοία, κρουαζιέρες, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η απομόνωση ταξιδιωτών, τονίζει το WTTC, αποτελεί αποτρεπτικό μέσα για τα ταξίδια σε όσες χώρες λάβουν τέτοια μέτρα, καλώντας τις κυβερνήσεις να βρουν εναλλακτιές λύσεις αντί να διατηρήσουν ή να εισαγάγουν μέτρα καραντίνας κατά την άφιξη για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας. Μόλις επιβεβαιωθεί ότι ένας ταξιδιώτης μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια, δεν χρειάζονται περαιτέρω περιορισμοί όπως οι καραντίνες, υπογραμμίζει το Συμβούλιο.

Η δέσμη μέτρων για τον τουρισμό και τις μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει μια συντονισμένη προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διευκολύνει τα περιοριστικά μέτρα και να αποκαταστήσει την κινητικότητα στα ταξίδια, επισημαίνει το WTTC.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, σε δηλώσεις της, εκφράζει την ικανοποίησή της για τα μέτρα, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι με την κίνηση αυτή αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία του τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, όχι μόνο για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για την ενίσχυση της απασχόλησης. Η πρωτοβουλία της αναγνωρίζει ότι ο τομέας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζονται μακροχρόνιες δράσεις για να έρθει η ανάκαμψη.

«Το WTTC βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν αυτές τις σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές. Ο ισχυρός συντονισμός και η συνεργασία σε ολόκληρη την Ευρώπη θα αποτρέψει μονομερή και κατακερματισμένα μέτρα που θα οδηγούσαν μόνο σε σύγχυση και αναστάτωση στους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις", αναφέρει η Gloria Guevara.

Σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου, τουλάχιστον 6,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν σε ολόκληρη την ΕΕ φέτος, εάν δεν ακολουθηθεί μια συντονισμένη προσέγγιση για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας του τουρισμού και των ταξιδιών.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας και να προστατεύσουμε την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την ΕΕ, υπογραμμίζει η κυρία Guevara.

Το WTTC σχεδίασε και τα δικά του παγκόσμια πρωτόκολλα για τη "νέα κανονικότητα" στα ταξίδια με τίτλο Safe Travels.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα