Μ.Κεφαλογίαννης: Ερώτηση στην ΕΕ για την κατάρρευση του Thomas Cook

27 Sep 2019, 10:12 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Μ.Κεφαλογίαννης: Ερώτηση στην ΕΕ για την κατάρρευση του Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού «Thomas Cook» που διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην αγορά τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νότιας Ευρώπης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η αναγγελία της χρεοκοπίας της «Thomas Cook» δεν άφησε μόνο ξεκρέμαστους 600.000 πελάτες της που βρίσκονταν σε διακοπές αλλά δημιούργησε τεράστια αναστάτωση και έντονη ανησυχία τόσο στην τουριστική αγορά της χώρας μου όσο και στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πολύχρονη παρουσία στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας σε αρκετούς προορισμούς και διατηρούσε σημαντικό μερίδιο της τουριστικής αγοράς.

Η χρεοκοπία της «Thomas Cook» πλήττει καίρια του φορείς του κλάδου του Τουρισμού τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα χωρίς κανείς να μπορεί σήμερα να υπολογίσει το ακριβές ποσό των ζημιών που θα υποστούν οι συνεργαζόμενες μαζί της εταιρείες. Ας σημειωθεί ότι ο Τουρισμός αποτελεί στην Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προφανείς επιπτώσεις που προκαλεί η χρεοκοπία της «Thomas Cook», ερωτάται η Επιτροπή:

- Πως προτίθεται να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των ζημιών που προκάλεσε και θα προκαλέσει η κατάρρευση της εταιρείας «Thomas Cook»;

- Σε ποιες δράσεις προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κατάρρευσης του βρετανικού τουριστικού κολοσσού «Τhomas Cook»;

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα