Κ.Μητσοτάκης: Επανάσταση στον τομέα του πολιτισμού

02 Aug 2019, 13:17 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Κ.Μητσοτάκης: Επανάσταση στον τομέα του πολιτισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό και με τον τουρισμό αποτελεί κεντρική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός κ.Κ.Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. 

«Βλέπουμε το  υπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο ως θεματοφύλακα της κληρονομιάς μας αλλά και ως ένα αναπτυξιακό υπουργείο», είπε ο κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας:

"Αυτά τα οποία οραματιζόμαστε για το χώρο του πολιτισμού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση και τολμώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη για να σηματοδοτήσω πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδια που έχουμε για να αναδείξουμε την κλασική μας κληρονομιά με έναν διαφορετικό τρόπο αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό προβάλλοντας ένα νέο πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της εξωστρέφειας".

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου τα μεγάλα έργα, που σχεδιάζονται, ξεκινώντας από το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα και όχι μόνο. Επισήμανε ότι θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μουσείων, ότι θα δημιουργηθούν νέα μουσεία, ενώ στόχος είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων να αυξήσει τα έσοδά του από τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία μέχρι τώρα είναι  "εξαιρετικά περιορισμένα".

Tο επετειακό έτος 2021, όπως είπε, θα ξεκινήσει την 25η Μαρτίου, με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης και με μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση.

Προτεραιότητα θα δοθεί και στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας, που συνδέουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τις λύσεις προκειμένου το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Προτεραιότητα, είπε, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στον τομέα του πολιτισμού, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

"Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μουσεία εφάμιλλα των διεθνών προδιαγραφών, οι αρχαιολογικοί χώροι να "ψυχαγωγούν" με την αρχαία σημασία της λέξης τους επισκέπτες και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να παράγει -που παράγει-ό,τι πιο δυναμικό μπορεί να εκφραστεί. Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τις κατευθύνσεις, κυρίως όμως μας έδωσε λύσεις, στο να αντιμετωπίσουμε με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία δεν είναι λίγα, προκειμένου το όραμα μας να γίνει πραγματικότητα", υπογράμμισε  κυρία Μενδώνη. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα