Όλγα Χριστινάκη: Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στις προτεραιότητες της υποψήφιας δημάρχου

10 May 2019, 18:44 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Κοντογιάννη

Όλγα Χριστινάκη: Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στις προτεραιότητες της υποψήφιας δημάρχου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένα από τα βασικά σημεία του προγράμματος της επικεφαλής του ψηφοδελτίου ¨Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης – Υμηττού» και υποψήφιας δημάρχου στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού κ. Όλγας Χριστινάκη είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η κ. Χριστινάκη το εμβληματικό Θέατρο Βράχων, που αυτή τη στιγμή μοιάζει ξεκομμένο από τον υπόλοιπο δήμο θα μπορούσε να πυροδοτεί διαρκώς πολιτισμό. Επίσης, ο χώρος της Γυμναστικής Ακαδημίας που σήμερα είναι υποβαθμισμένος πρέπει να αξιοποιηθεί για τον δημότη. Παράλληλα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν σημεία ιστορικής μνήμης που τώρα είναι παραδομένα στην εγκατάλειψη όπως το Κάστρο του Υμηττού και το Μουσείο Μπουζιάνη. Πρωταγωνιστής στις μεγάλες είναι και το Καλυκοποιείο το οποίο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή. Επιπλέον, θα επιδιωχθεί η ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των προσφυγικών γειτονιών και η ιστορικότητα της περιοχής τόσο της Δάφνης όσο και του Υμηττού.

*Η Όλγα Χριστινάκη ζει και δραστηριοποιείται στον Υμηττό από το 1995. Παντρεμένη με τον Γιώργο Μακράκη και μητέρα τριών παιδιών, ενεργοποιήθηκε από πολύ νωρίς στις συλλογικότητες των σχολείων τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γονέων και μετουσιώνοντας την αλληλεγγύη σε στάση ζωής. Τα τελευταία έτη, ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Δάφνης-Υμηττού, εκπροσωπεί το γονεϊκό κίνημα του δήμου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και άσκησε δικηγορία επί σειρά ετών. Σήμερα εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών και παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το Δημόσιο Δίκαιο και τη Δημόσια Πολιτική στη Νομική Σχολή. Έχει, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Θεολογία και την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Διετέλεσε έφορος δημοσίων σχέσεων στη Φοιτητική Ένωση Κρητών, ενώ επί σειρά ετών παρέδιδε εθελοντικά μαθήματα κρητικών χορών στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιείται σε διάφορες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα