Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Τουρισμού Θ.Θεοχαρόπουλος- Η πρώτη δήλωση

04 May 2019, 19:32 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Ορκίστηκε ο νέος υπουργός Τουρισμού Θ.Θεοχαρόπουλος- Η πρώτη δήλωση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία του νέου υπουργού Τουρισμού κ.Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα. Ο κ.Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ.Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

"Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά.

Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο.

Η προγραμματική  διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας.

Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας.

Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία που θα δώσει εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Θεοχαρόπουλος διαδέχεται την κυρία Έλενα Κουντουρά, που παραιτήθηκε χθες 3 Μαΐου, προκειμένου να ασχοληθεί με την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού από την κα Έλενα Κουντουρά στον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10 πμ.

Διαβάστε σχετικά

Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα