Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

04 May 2019, 16:16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναλαμβάνει νέος υπουργός Τουρισμού.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρεται:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, νέος υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, θα ορκισθεί ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως Υπουργός Τουρισμού».
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κουντουρά παραιτήθηκε χθες από τη θέση της υπουργού Τουρισμού, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις επικείμενες εκλογές.
 

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1978 στη Βέροια.
 
Είναι διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας, ενώ έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία.
 
Συμμετέχει στη Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της. Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (δεύτερο και τρίτο).
 
Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Στις 20 Ιανουαρίου 2019 διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ στις 10 Φεβρουαρίου 2019.
 
Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ, με βάση προγραμματική συμφωνία.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα