Απίστευτο: 13 μήνες για την ανάθεση του χωροταξικού στον τουρισμό!

10 Sep 2017, 06:01 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Απίστευτο: 13 μήνες για την ανάθεση του χωροταξικού στον τουρισμό!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πριν από λίγες ημέρες, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου είχε αποστείλει επιστολή προς τις ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού, καταθέτοντας κραυγή αγωνίας για τις σοβαρές δυσκολίες χωροθέτησης νέων τουριστικών - ξενοδοχειακών μονάδων στη Λέσβο. Ο βουλευτής του Ποταμιού  Σπ. Δανέλλης κατέθεσε το σχετικό υπόμνημα και στη Βουλή, με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού να απαντά άμεσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή της κ. Έλενας Κουντουρά, που κοινοποιήθηκε και στην Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, επισημαίνεται πως το Υπουργείο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την προώθηση της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών για νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό, η θεσμοθέτηση του οποίου κρίνεται απαραίτητη τόσο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων όσο και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης εξέλιξης όσων βρίσκονται σε στάδιο αδειοδότησης.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως από τις 20 Ιουλίου 2016 έχει προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό την επιλογή και ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό», με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών των ενδιαφερομένων την 4η Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή αυτές τις μέρες. Εν ολίγοις, δηλαδή, ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός επί 13 μήνες!.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη και συνεργασία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -υπό την εποπτεία του οποίου εκπονούνται τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια-, συμμετέχοντας καταρχάς με εκπροσώπους του στην Επιτελική Επιτροπή Συντονισμού της προς εκπόνηση μελέτης, ώστε παράλληλα να εξασφαλισθεί η ενσωμάτωση των απόψεών του για την Τουριστική Ανάπτυξη.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη Λέσβο, διότι ως γνωστόν το νησί συγκρινόμενο με άλλα νησιά στερείται μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις και στην τουριστική κίνηση, δεδομένου ότι οι μεγάλες μονάδες δημιουργούν προϋποθέσεις για την προσέλκυση τουριστών καθιστώντας το νησί τουριστικό προορισμό.

Πηγή: emprosnet.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα