Γ. Τζιάλλας: Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού - Συνέντευξη στο Tornos News

15 Feb 2017, 14:32 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TornosNews.gr

Γ. Τζιάλλας: Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού - Συνέντευξη στο Tornos News

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού και τους στόχους της τουριστικής πολιτικής ανέπτυξε ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου, κ. Γιώργος Τζιάλλας, μιλώντας στον αρχισυντάκτη της διεθνούς έκδοσης του Tornos News, Πάνο Θωμάκο, στο περιθώριο της έκθεσης Hoteltech.

Ο κ.Τζιάλλας υπογράμμισε ότι φέτος θα ενταθούν οι προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς και για το άνοιγμα νέων αγορών, την προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ.

Ενδεικτικά, είπε ο κ. Τζιάλλας, τον περασμένο Νοέμβριο το Υπουργείο εξειδίκευσε πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε δράσεις οι οποίες θα διοχετευθούν στον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, σε νέες τεχνολογίες στον τουρισμό, σε δράσεις εκπαίδευσης και σε δράσεις που θα τονώσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Η επίδραση του προφυγικού ζητήματος υποχωρεί, τόνισε, χάρη στην κινητοποίηση της Υπουργού, ενώ για τα τουριστικά έσοδα στη χώρα εξήγησε ότι από την ηγεσία του υπουργείου γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα νέων αγορών (Αμερική, Κίνα, αραβικές χώρες κτλ), με κύριο στόχο την προσέλκυση τουριστών με υψηλά εισοδήματα.

Το high-end κομμάτι των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας πέρυσι, όπως είπε ο κ. Τζιάλλας, παρουσίασε αύξηση 10%. Προσεχώς, όπως είπε, σχεδιάζεται μεγάλο άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας.

Στην κρουαζιέρα, επισήμανε το έργο της Επιτροπής Κρουαζιέρας, των θεματικών ομάδων εργασίας και τη συνεργασία του υπουργείου με όλα τα λιμάνια της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού.

Δείτε το βίντεο…

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα