Καιρός | Έρχεται θερμή εισβολή στη χώρα μας

14 Dec 2022, 12:22 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Καιρός | Έρχεται θερμή εισβολή στη χώρα μας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο από τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά την Τετάρτη 14/12 ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα γίνει αισθητή από την Πέμπτη 15/12. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή 18/12.

Στο βίντεο, που ακολουθεί, παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ της Δευτέρας 19/12. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Tο άρθρο συνέταξαν στην ιστοσελίδα meteo.gr οι κύριοι Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα