Θετικός στην ανεμοβλογιά τελικά ο τουρίστας από την Κεφαλονιά

22 May 2022, 22:33 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Θετικός στην ανεμοβλογιά τελικά ο τουρίστας από την Κεφαλονιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Θετικός στον ιό της ανεμοβλογιάς και όχι στην Ευλογιά των πιθήκων βρέθηκε ο τουρίστας που μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά στον Αττικό Νοσοκομείο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

"Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella – chickenpox). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για Ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο ιός της Ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν Ευλογιά ή Ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την Ανεμοβλογιά και την Ευλογιά, Ευλογιά των πιθήκων.

Η Ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980 ενώ η Ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα