Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς στην Ελλάδα εντοπίστηκε σε τουρίστα στη Ζάκυνθο

22 May 2022, 11:06 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς στην Ελλάδα εντοπίστηκε σε τουρίστα στη Ζάκυνθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα εξετάζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για τουρίστα, που πήγε στην Κεφαλονιά από την Αγγλία, ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίστηκαν  στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Σχετικά το imerazante.gr  γράφει:

"Λίγο μετά τις 23.00 χθες Σάββατο (21/05/2022) προσγειώθηκε C-130 της Πολεμικής Αερόποριας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει ζευγάρι Βρετανών τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογια των πιθήκων.
Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξιδικευμενο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Να σημειώσουμε ότι η φίλη του ειναι ασυμπτωματική, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα