Επίσημη Επίσκεψη των ΑΜ του Βασιλιά και της Βασίλισσας των Βέλγων στην Ελλάδα

28 Apr 2022, 16:21 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Επίσημη Επίσκεψη των ΑΜ του Βασιλιά και της Βασίλισσας των Βέλγων στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2022, οι ΑΜ ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα των Βέλγων θα επισκεφθούν την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Τους Βέλγους Μονάρχες θα συνοδεύσουν αρκετοί Υπουργοί και Υπουργοί - Πρόεδροι:

  • Η ΑΕ Petra De Sutter, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιων Επιχειρήσεων, Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων
  • Ο Πρωθυπουργός της Βαλλονίας, Elio Di Rupo
  • O Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Περιφέρειας των Βρυξελλών- Πρωτευούσης, Rudi Vervoort
  • Ο Φλαμανδός Πρωθυπουργός, Jan Jambon
  • Ο Πρωθυπουργός της Ομοσπονδίας Βαλλονίας-Βρυξελλών, Pierre-Yves Jeholet
  • Ο Πρωθυπουργός της Γερμανόφωνης Κοινότητας, Oliver Passch

Η επίσημη αντιπροσωπεία αποτελείται από υψηλού επιπέδου πολιτικούς ηγέτες και εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας. 

Το Βέλγιο απάντησε θετικά στην πρόσκληση της Ελλάδας. Στενοί δεσμοί συνδέουν τις δυο χώρες μας, που “γεννήθηκαν” το 1830, στο ξύπνημα του επαναστατικού ρεύματος του 19ου αιώνα. Από την αρχή, αναπτύξαμε εγκάρδιες σχέσεις, βασισμένες σε ένα κοινό πολιτιστικό έδαφος, στις επαναστατικές μας εμπειρίες (που έδωσαν το έναυσμα για τον βελγικό Φιλελληνισμό), στην Ιστορία της ελληνικής ενσωμάτωσης στο Βέλγιο και την ευρωπαϊκή μας συνεργασία (40 χρόνια το 2021) και την συνεργασία μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ (70 χρόνια το 2022). Αυτή η στιβαρή βάση, μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας, ώστε, μαζί, οι δυο χώρες να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της Επίσημης Επίσκεψης, οι Μονάρχες και η βελγική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν την Αθήνα και την Αττική και θα συναντηθούν με τις ανώτατες ελληνικές Αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. 

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα επίσης θα παρευρεθούν σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες, που θα διοργανωθούν από τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων και οικονομικές δραστηριότητες, που θα διοργανωθούν από εκπροσώπους των Περιφερειών. 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, θα ενυπάρχει και η κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη των προσφύγων και των μειονεκτούντων παιδιών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα