Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα

02 Dec 2021, 11:17 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίδοντας διευκρινίσεις για το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Όπως είπε, πρόκειται για Έλληνα που είναι στην Κρήτη και ήρθε από τη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κρούσμα εντοπίστηκε στα Χανιά, μετά από έλεγχο σε ιδιωτική δομή.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ανέφερε ότι πολίτης που εντοπίστηκε θετικός έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο βρήκε αρνητικό.

 Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, την επόμενη ημέρα ο πολίτης εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έκανε rapid test κάθε μέρα, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Στις 29 Νοεμβρίου, το αποτέλεσμα νέου rapid test ήταν θετικό, ενώ ακολούθησε pcr το οποίο κρίθηκε ύποπτο για μετάλλαξη Όμικρον. Σήμερα το πρωί, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι το κρούσμα μένει σε καραντίνα, ενώ οι επαφές που είχε είναι αρνητικές στον κορωνοϊό.

“Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και στη χώρα μας. Παρακολουθούμε και περιμένουμε νεότερα από τον ΠΟΥ πως θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη μετάλλαξη, αλλά στη χώρα μας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα”, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Πηγή: hania.news

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα