Οι πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην εξ αποστάσεως εργασία

12 Jan 2021, 12:46 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Οι πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην εξ αποστάσεως εργασία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κάποιες …ένοχες απολαύσεις, που θα ήθελαν να διατηρήσουν στο μέλλον, ανακαλύπτουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της εργασίας από το σπίτι. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των εργαζομένων απαντά ότι ωφελήθηκε από την εργασία στο σπίτι, φορώντας πλέον άνετα ρούχα. Μάλιστα, το 48% συνήθισε αυτόν τον τρόπο ζωής και θα ήθελε να τον κάνει κανόνα στο μέλλον. 

Το γεγονός ότι αποχαιρέτισαν τις μεγάλες μετακινήσεις έκανε επίσης τους εργαζομένους πιο ευτυχισμένους καθώς μπορούσαν να ξυπνήσουν πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η δουλειά. Επίσης, πολλοί απαντούν ότι απολαμβάνουν πλέον έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας (36%). 

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Kaspersky, στα προνόμια της νέας κανονικότητας, σύμφωνε με το 27% των εργαζομένων, είναι να δουλεύουν έξω στον κήπο ή σε μπαλκόνι. Άλλες απολαύσεις που προτιμούν οι εργαζόμενοι από το σπίτι, σύμφωνα με το 23%, είναι να παρακολουθούν Netflix εν ώρα εργασίας. 

Στις πολυτέλειες της τηλεργασίας περιλαμβάνονται τα βιντεοπαιχνίδια (18%) και τα γεύματα σε πακέτο (16%). Μιλώντας για τις ευκαιρίες που ανοίχθηκαν δουλεύοντας από το σπίτι, 1 στους 10 ερωτηθέντες (11%) δήλωσε ότι του άρεσε να εργάζεται γυμνός. 

«Από τη μία πλευρά, οι υπάλληλοι είχαν τελικά την ευκαιρία να ξεχάσουν τα μειονεκτήματα της μεγάλης πόλης και να αρχίσουν να εργάζονται σε μια πιο άνετη ατμόσφαιρα. Από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις όταν αγωνίζονταν να παραμείνουν παραγωγικοί, αναδιοργανώνοντας τον χώρο εργασίας τους και αναπτύσσοντας νέες συνήθειες» τονίζει η Kaspersky. 

Ψηφιακή ασφάλεια
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η εταιρεία, αυτές οι αλλαγές οδηγούν και σε ένα αυξημένο επίπεδο ευθύνης όσον αφορά την ψηφιακή ασφάλεια. Για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας παραμένουν ασφαλείς τόσο για εργασία όσο και για προσωπική χρήση, η Kaspersky προτείνει τα ακόλουθα:

-Μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία και μην επιτρέπετε την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας σε τρίτους, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

-Εάν προτιμάτε να εργάζεστε γυμνοί ή απλά εκτιμάτε το απόρρητό σας, εφαρμόστε ένα κάλυμμα web κάμερας ή χρησιμοποιήστε ενσωματωμένη προστασία web κάμερας.

-Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Privacy Checker για να διαμορφώσετε τα προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το επίπεδο απορρήτου που προτιμάτε.

-Ασφαλίστε το Wi-Fi σας. Καθώς τα περισσότερα routers έχουν προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τα προεπιλεγμένα στοιχεία σύνδεσή σας θα μπορούσαν εύκολα να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Σας συνιστούμε να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και να ενημερώσετε το firmware του router.

-Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας, για να δημιουργήσετε και να ασφαλίσετε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και να αντισταθείτε στον πειρασμό να επαναχρησιμοποιήσετε τον ίδιο επανειλημμένα.

Πηγή: sepe.gr

 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα