Καθηγητής μικροβιολογίας: Δεν διατηρείται ο κορωνοϊός στις επιφάνειες- "αχρείαστα" τα απολυμαντικά μαντηλάκια

01 Jan 2021, 16:43 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Καθηγητής μικροβιολογίας: Δεν διατηρείται ο κορωνοϊός στις επιφάνειες- "αχρείαστα" τα απολυμαντικά μαντηλάκια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην αρχή της πανδημίας τα απολυμαντικά μαντηλάκια ήταν ένα πολυπόθητο αντικείμενο και δύσκολα μπορούσαμε να τα βρούμε.

Τώρα, αυτά τα μαντηλάκια είναι άφθονα και βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων. Όμως, πόσο πραγματικά τα χρειαζόμαστε, τουλάχιστον για την απολύμανση επιφανειών;

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Rutgers New Jersey Δρ. Emanuel Goldman είναι κατηγορηματικός ότι ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στις επιφάνειες. Αυτό διαπιστώνεται σε νοσοκομεία, που φιλοξενούν ασθενείς με COVID-19, όπου ο έλεγχος των επιφανειών δείχνει ότι δεν υπάρχει λοιμώδης ιός, όπως δήλωσε.

Αυτό που μένει στην επιφάνεια, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι το "πτώμα" ή ο "σκελετός" του ιού. Δηλαδή, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ενεργός ιός στην επιφάνεια και ως εκ τούτου είναι απίθανο να μολυνθούμε αγγίζοντας την επιφάνεια.

"Πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλένετε τα χέρια σας γιατί ακόμα κι αν αγγίξετε κάτι δεν πρόκειται να περάσει από το δέρμα των δακτύλων σας. Πλένετε τα χέρια σας και είστε απολύτως προφυλαγμένοι", είπε ο Goldman, υπενθυμίζοντας ότι το πλύσιμο των χεριών, μαζί με τη μάσκα και τη φυσική απόσταση είναι ικανά μέτρα για να μην κολλήσουμε τον ιό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα