Κορωνοϊός: Αξιόπιστο τεστ, σε 15 λεπτά και με κόστος 5 δολάρια, ξεκινά στις ΗΠΑ

31 Aug 2020, 15:59 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Κορωνοϊός: Αξιόπιστο τεστ, σε 15 λεπτά και με κόστος 5 δολάρια, ξεκινά στις ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το γρήγορο τεστ ανίχνευσης της λοίμωξης από κορωνοϊό έλαβε η εταιρεία Abbott Laboratories, που εφηύρε το σύστημα BinaxNOW COVID-19 Ag Card.

Το BinaxNOW, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι εύκολα μεταφερόμενο και προσφέρει αξιόπιστο αποτέλεσμα. Το τεστ δεν απαιτεί εργαστηριακό έλεγχο, είναι φτηνό, κοστίζει μόλις 5,15 δολάρια και σε 15 λεπτά βγάζει τη διάγνωση για τον ιό, με τη λήψη δείγματος από το ρινικό έκκριμα. Το νέο διαγνωστικό ανιχνεύει ιογενείς πρωτεΐνες, ή αντιγόνα, που είναι μοναδικά για το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί COVID-19.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να αγοράσει 150 εκατομμύρια από αυτά τα τεστ από την Abbott, η οποία θα ξεκινήσει την αποστολή δεκάδων εκατομμυρίων τεστ τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο θα αυξήσει την παραγωγή σε 50 εκατομμύρια τεστ.

Η κλινική μελέτη του συστήματος της Abbott, που διεξήχθη σε συνεργασία με αρκετά κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, έδειξε ότι η κάρτα BinaxNOW COVID-19 Ag, όταν δεν υπάρχει αντιγόνο, δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα κατά 98,5%, δηλαδή αφήνει ένα ποσοστό μόλις 1,5% να είναι λανθασμένο το τεστ.

Η κάρτα BinaxNOW COVID-19 Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.

Η είδηση, πάντως, ώθησε σε άνοδο τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, καθώς οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε αυτό το φτηνό, γρήγορο και εν πολλοίς αποτελεσματικό τεστ, δίνοντας μια προσδοκία αισιοδοξίας για την επάνοδο στην κανονικότητα στα ταξίδια.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα