Μπιλ Γκέιτς: Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

19 Aug 2020, 18:41 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Μπιλ Γκέιτς: Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντιμετωπισθεί μέχρι το τέλος του 2021, οπότε και θα έχει τεθεί σε μαζική παραγωγή ένα σχετικά αποτελεσματικό εμβόλιο, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Economist ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στον κόσμο μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates,

Ως τότε, όμως ο Γκέιτς προβλέπει ότι "το ανθρώπινο κόστος θα είναι μεγάλο, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, όπου η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι αφενός δύσκολη και αφετέρου ελλιπής". Οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα επέλθουν από τον ιό, αλλά από την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό και τις θεωρίες συνωμοσίας (κάποιες από αυτές εμπλέκουν και τον ίδιο), λέγοντας ότι και οι δυο παράγοντες έχουν επιβραδύνει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Τι ίδρυμά του έχει ήδη διαθέσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, μεγάλο μέρος των οποίων επικεντρώνεται στη μείωση των επιπτώσεών της στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Όλοι πρέπει να συνδράμουμε για να βρεθεί το εμβόλιο, είπε, τονίζοντας: "Τα δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου θα γλιτώσουν μακροπρόθεσμα τρισεκατομμύρια σε οικονομική ζημιά".

Σημειώνεται ότι το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο συνέδριο TED στο Βανκούβερ, προέβλεψε ότι "αν υπάρξει κάτι να σκοτώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες, πιθανότατα θα είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός και όχι κάποιος πόλεμος". Ίσως αυτή η πρόβλεψη να είναι η αιτία εμπλοκής του ονόματός του στις θεωρίες συνωμοσίας... 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα