Το νέο βιβλίο της OKE για τον κορωνοϊό και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

21 Jul 2020, 16:40 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Το νέο βιβλίο της OKE για τον κορωνοϊό  και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το νέο βιβλίο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) με τίτλο «COVID-19. Μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των πολιτών» αποτελεί τη δική της συμβολή στην αντιμετώπιση των νέων συνθηκών, στο πλαίσιο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ο.Κ.Ε., κ. Γιώργο Βερνίκο, η πανδημία ενέσκηψε απρόσμενα –εκεί που νομίζαμε ότι «βρισκόμασταν στον σωστό δρόμο»– ξαφνιάζοντάς μας, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας και καλώντας μας σε αναστοχασμό.

Την ικανοποίηση από την πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ακολούθησε η αγωνία για τις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας. Η απορρόφηση των κραδασμών στην οικονομία, καθώς και οι δράσεις για να μην εκτιναχθεί η ανεργία, αποτελούν μείζονα θέματα διαπραγματεύσεων των κυβερνήσεων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στην πραγματικότητα όλα δοκιμάζονται σκληρά: Οι αντοχές και η συνοχή της κοινωνίας, η αποτελεσματικότητα του κράτους, η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, οι διεθνείς συσχετισμοί σε όλα τα πεδία κ.ο.κ.

Η παρούσα έκδοση της Ο.Κ.Ε. παρουσιάζει τη δική της συμβολή, καθώς και τη συμβολή θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών Οργανισμών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και την κοινωνία.

Το νέο βιβλίο της Ο.Κ.Ε. είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό της (www.oke-esc.eu).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα