Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

12 Jun 2020, 13:38 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Σ. Χόντος, ένας από τους συνιδρυτές των πολυκαταστημάτων Hondos Center, ο οποίος φέρεται να έδινε «μάχη» με την επάρατη νόσο εδώ και δύο χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 15:00 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.  

Ο Γιάννης Χόντος, ξεκίνησε μαζί με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, πριν από περίπου 50 χρόνια, από τις Μίκρες των Αγράφων για την Αθήνα προκειμένου να βρουν την τύχη τους. 

Σύντομα, κατάλαβαν ότι η κλίση τους ήταν στο εμπόριο και δούλευαν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής. Πουλούσαν το εμπόρευνά τους σε υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, ανέλαβαν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου και το 1967 ίδρυσαν την εταιρεία τους ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στην ίδια οδό.  

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν η απόφαση των αδελφών Χόντου να επεκταθούν μέσω franchise, γεγονός που συνέβαλε στην ευρεία αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας Hondos Center θ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η επιτυχία είναι άμεση, καθώς οι Ελληνίδες βρίσκουν στο κατάστημα της Ομήρου το «σύμμαχό» τους στη γυναικεία περιποίηση.

Με σλόγκαν το «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αδελφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά από το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.

Πηγή: skai.gr

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα