Πλήγμα και στο Hollywood λόγω κορωνοϊού: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του James Bond, No Time to Die

20 Feb 2020, 10:22 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Πλήγμα και στο Hollywood λόγω κορωνοϊού: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του James Bond, No Time to Die

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ακυρώσεις εκδηλώσεων και γεγονότων παγκοσμίου φήμης ακυρώνονται ή αναστέλλονται επ’ αόριστον η μία μετά την άλλη, τόσο σε χώρες της Ασίας, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της επικινδυνότητας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στις πρόσφατες ακυρώσεις, περιλαμβάνεται και η πρεμιέρα της νέας ταινίας του James Bond, No Time to Die στο Πεκίνο, η οποία θα συνοδευόταν από περιοδείες του cast και συνεντεύξεις τύπου. Η πρώτη προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία παρουσίασης.  

Σύμφωνα με την Deadline, εφημερίδα που ασχολείται με τα θέματα του Hollywood, πάνω από 70.000 κινηματογράφοι σε ολόκληρη την Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά box office στον κόσμο, έχουν κλείσει μέχρι νεοτέρας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η προηγούμενη ταινία του James Bond movie, Spectre, είχε έσοδα 881 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 84 εκ. δολάρια προήλθαν από την αγορά της Κίνας. Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να μη συμβεί στην  περίπτωση του No Time To Die,  εάν οι κινηματογράφοι παραμείνουν κλειστοί.

H Hollywood Reporter, σημείωσε ότι το σαββατοκύριακο της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, τα ακαθάριστα έσοδα του box office άγγιξαν τα 2 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου τα αντίστοιχα έσοδα ξεπέρασαν τα 507 εκατ. δολάρια.

"Όταν συζητάμε για μία ταινία που έχει έσοδα 1 δισ.δολάρια παγκοσμίως, αυτό δεν επιτυγχάνεται συνήθως χωρίς ένα μεγάλο κομμάτι τους να προέρχεται από την Κίνα", δήλωσε στη New York Times ο Jeff Bock, αναλυτής στην εταιρεία έρευνας ψυχαγωγίας Exhibitor Relations.

Εν τω μεταξύ, η Sunday Times αναφέρει ότι ακόμη και αν οι συνθήκες στην Κίνα βελτιωθούν τις προσεχείς εβδομάδες, ούτως ή άλλως ο Daniel Craig και άλλοι ηθοποιοί πιθανότατα δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να περάσουν τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να ταξιδέψουν στη χώρα.

Τέλος, άλλες προβολές ταινιών που έχουν ακυρωθεί στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού, είναι  οι 1917, Doolittle, Little Women και Jojo Rabbit.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα