Ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον κόσμο σε μποϊκοτάζ κατά 9 ξενοδοχείων

01 Apr 2019, 12:32 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον κόσμο σε μποϊκοτάζ κατά 9 ξενοδοχείων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε μποϊκοτάζ κατά εννέα πολυτελών ξενοδοχείων που συνδέονται με το Brunei καλεί τον κόσμο ο αστέρας του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, έπειτα από προειδοποίηση της χώρας ότι θα τιμωρεί το σεξ μεταξύ γκέι και τη μοιχεία με θανατική ποινή.

Ο Κλούνεϊ, ο οποίος έχει παντρευτεί τη δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Amal Alamuddin, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε είναι κατά των μέτρων που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να μποϋκοτάρει τα 9 ξενοδοχεία του ομίλου Dorchester, ιδιοκτησίας της Brunei Investment Agency.

Τα ξενοδοχεία είναι τα ακόλουθα: The Dorchester και 45 Park Lane στο Λονδίνο, Coworth Park στο Ascot, The Beverly Hills Hotel στο Χόλιγουντ, Hotel Bel-Air στο LA, Le Meurice και Hotel Plaza Athenee στο Παρίσι, Hotel Eden στη Ρώμη και Hotel Principe di Savoia στο Μιλάνο.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Deadline, ο Κλούνεϊ παραδέχθηκε οτι έχει μείνει σε αυτά τα ξενοδοχεία στο παρελθόν, χωρίς να ήταν ενήμερος για τη σύνδεσή τους με τη χώρα.

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε αυτά τα ξενοδοχεία, αναφέρει, χρηματοδοτούμε άμεσα ανθρώπους που επιλέγουν να θανατώσουν τους συμπολίτες τους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή κατηγορούνται για μοιχεία.

Λίγα χρόνια πριν είχε γίνει μποϊκοτάζ στα 2 ξενοδοχεία του ομίλου στις ΗΠΑ για τη μεταχείριση της γκέι κοινότητας στο Brunei, ωστόσο, όπως επισημαίνει στο άρθρο ο Κλούνεϊ, το θέμα ξεχάστηκε και ο όμιλος ποντάρει σε αυτό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα