Τι αλλάζει για τους Βρετανούς που μένουν στην Ελλάδα με το Brexit

27 Feb 2019, 10:02 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Τι αλλάζει για τους Βρετανούς που μένουν στην Ελλάδα με το Brexit

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έως τις 29 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι Βρετανοί υπήκοοι, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα, να μετατρέψουν τα διπλώματα οδήγησής τους σε ελληνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tornos News, στις ενημερώσεις που διενεργεί αυτή την περίοδο η βρετανική πρεσβεία σε πολλές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας όπου κατοικούν μόνιμα  Βρετανοί, αναφέρει ότι τα βρετανικά διπλώματα οδήγησης δεν θα ισχύουν εκτός Βρετανίας, μετά την 29η Μαρτίου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνει η μετατροπή μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας, οι Βρετανοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης ελληνικού διπλώματος οδήγησης , όπως ισχύει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον κύκλο των υποχρεωτικών μαθημάτων και να δώσουν εξετάσεις, τόσο στα σήματα, όσο και στην πρακτική οδήγηση, σύμφωνα με το ισχύον σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή διπλώματος είναι εφικτή μόνο εάν η μόνιμη κατοικία υπερβαίνει αποδεδειγμένα τις 185 ημέρες.  

Αν και κατά κανόνα οι Βρετανοί είναι τυπικοί με τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούν οι αρμόδιες αρχές, ίσως η ανωτέρω εξέλιξη να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τις ελληνικές σχολές οδήγησης.

Τέλος, οι Βρετανοί που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και δεν έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για να λάβουν πιστοποίηση προσωρινής ή μόνιμης διαμονής από την Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να το πράξουν επίσης έως τις 29 Μαρτίου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα