Ποινικές διαστάσεις στις ψευδείς αξιώσεις των Βρετανών για αποζημίωση λόγω ασθένειας στις διακοπές

03 Dec 2018, 12:12 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Ποινικές διαστάσεις στις ψευδείς αξιώσεις των Βρετανών για αποζημίωση λόγω ασθένειας στις διακοπές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με ποινική δίωξη για διάπραξη εγκληματικής ενέργειας απειλείται Βρετανός ταξιδιώτης ο οποίος δήλωσε περιστατικό ασθένειάς του στις διακοπές επικαλούμενος τροφική δηλητηρίαση.

Του επεβλήθη πρόστιμο 9.000 λιρών με δικαιούχο την TUI, και στη συνέχεια το Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στις αστυνομικές αρχές ζητώντας τους να διερευνήσουν εάν αν η ψευδής αξίωση αποτελεί εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο 30χρονος Tom Oakley από το Northampton ισχυρίστηκε οτι είχε αρρωστήσει σε διακοπές του με την TUI, κατά τη διαμονή του στο all inclusive Hotel Helena Park στη Sunny Beach της Βουλγαρίας τον Ιούλιο του 2015.

Είχε κινήσει τις διαδικασίες για να αποσπάσει το ποσό των 2.500 λιρών ως αποζημίωση για συμπτώματα της ασθένειας όπως διάρροια και πόνοι στο στομάχι. Στον ισχυρισμό του δηλώνει οτι δεν ήταν σε θέση να βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου για 2 ημέρες και χρειάστηκε να ακυρώσει θαλάσσια περιήγηση.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίπτονται από φωτογραφίες του στο Facebook στις οποίες παρουσιάζεται να απολαμβάνει κοκτέιλ, να γευματίζει σε εστιατόρια με την τότε σύντροφό του και να κάνει κρουαζιέρα, τις ημέρες που δήλωσε ασθένεια.

Οι 2 τουρίστες είχαν μάλιστα δημοσιεύσει θετικά σχόλια για τις διακοπές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Andrew Flintham, δήλωσε σχετικά οτι όχι απλώς ο ισχυρισμός του ταξιδιώτη αποδεικνύεται ψευδής, αλλά το δικαστήριο σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία παρέπεμψε την υπόθεση στην Αστυνομία. Ελπίζουμε, τόνισε, η εξέλιξη αυτή να μεταδίδει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σκέφτονται να προβούν σε ψευδείς ισχυρισμούς για να αποσπάσουν αποζημιώσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα