Ταξιδιωτική απάτη στο Facebook

27 Nov 2018, 13:18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Ταξιδιωτική απάτη στο Facebook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook έπεσαν θύματα απάτης με δήθεν διαγωνισμό στον οποίο ο νικητής θα κέρδιζε δωρεάν διακοπές στο Center Parcs Longleat Forest στο Γουόρμινστερ της Αγγλίας.

Οι χρήστες του facebook καλούνταν να πατήσουν το κουμπί «μου αρέσει» στη σχετική δημοσίευση, να την κοινοποιήσουν και να αφήσουν σχόλιο, προκειμένου να μπουν στη διαδικασία κλήρωσης.

Η δημοσίευση μάλιστα έκανε αναφορά στον δήθεν διευθύνοντα σύμβουλο του Center Parcs, Mark Frendon. Η εν λόγω σελίδα στο facebook είχε συγκεντρώσει 29.000 ακολούθους μέχρι την Παρασκευή ενώ ανέβηκαν σε 60.000 την Κυριακή.

Η αρχή προτύπων εμπορίου του Wiltshire εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές για την απάτη ενώ και η αστυνομία προειδοποίησε για την υπόθεση.

Η σελίδα αυτή, τονίζουν, κατασκευάστηκε από απατεώνες για να αποκομίσουν «like» και κανείς ποτέ δεν κερδίζει το δώρο που προσφέρεται. Επιπλέον, προειδοποιούν ότι όλοι όσοι έχουν κάνει “like” στη σελίδα έχουν θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες επιπλέον χρήστες του διαδικτύου είχαν ακολουθήσει τη σελίδα, και είχαν κάνει σχόλιο και κοινοποίηση στη δημοσίευση για την κλήρωση.

Η σελίδα όμως δημιουργήθηκε στις 21 Νοεμβρίου και δεν υπάρχει καμία αναφορά στο διαγωνισμό στη σελίδα του Center Parcs.

Η αρχή προτύπων εμπορίου συμβουλεύει τους χρήστες να ελέγχουν τις σελίδες στις οποίες κάνουν «like», ιδιαίτερα για το αν υπάρχει το μπλε τικ δίπλα στο όνομα της εταιρίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα