Διαμαρτυρίες για τα νέα διόδια επί της Εγνατίας Οδού Σερρών –Θεσσαλονίκης

16 Oct 2018, 10:04 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Διαμαρτυρίες για τα νέα διόδια επί της Εγνατίας Οδού Σερρών –Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Σερρών, μέσω της Κίνησης Σερραίων Πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια, ενώ βάσει αυτών, ο Δήμος Σιντικής προέβη στη σύνταξη νέου ψηφίσματος.

Στο νέο ψήφισμα, αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων , μετωπικός ή πλευρικός, επί του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού Σερρών –Θεσσαλονίκης και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση χρήσης παράπλευρης οδού, ενώ δεν πρέπει να κατασκευαστούν δυο σταθμοί διοδίων έως τη Θεσσαλονίκη.

Έναυσμα για το νέο ψήφισμα, αποτέλεσε νέα επιστολή των πολιτών προς το δασαρχείο, με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι δασική και καταφύγιο άγριων ζώων, φέρνοντας ως παράδειγμα αντίστοιχο επιβεβαιωτικό έγγραφο της δασικής υπηρεσίας Καβάλας.

Εκτός από την οικολογική σημασία της περιοχής, οι πολίτες θεωρούν ότι, ιδιαίτερα εξαιτίας των διοδίων του Στρυμονικού, οι συνέπειες θα είναι άμεσες και μεγάλες, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και στην τουριστική κίνηση, λόγω της επιβάρυνσης της μετακίνησης των τουριστικών μεταξύ των τοπικών δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για τους ανωτέρω λόγους επιδιώκουν την ακύρωση της κατασκευής των διοδίων στο Στρυμονικό, με την επισήμανση ότι στον Προμαχώνα υπάρχει ήδη σε λειτουργία σταθμός διοδίων εντός του νομού.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα