Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία την Πέμπτη

05 Oct 2018, 10:47 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία την Πέμπτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, καθώς η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.) αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους με μόνιμη & ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σχέση εργασίας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου στα Μουσεία & τους Αρχαιολογικούς Χώρους. Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της Χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ, οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΟΑ...

α)Να δώσει στην δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων 

β)Να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση.

γ)Να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα