Ανακοινώνεται το κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων- επιδοτούμενο κεφάλαιο κίνησης- οι όροι

01 Jun 2021, 11:12 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Ανακοινώνεται το κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων- επιδοτούμενο κεφάλαιο κίνησης- οι όροι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις κρατικές ενισχύσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών φορέων.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη στις 2 το μεσημέρι.

Το κυβερνητικό σχέδιο έλαβε σήμερα έγκριση από την ΕΕ και, όπως έχει γίνει γνωστό, οι ενισχύσεις θα έχουν τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με στόχο την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ενισχύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού. 

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ρευστότητα για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με ανώτατο ποσό ανά επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό έως και 5% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου ή σε 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι χαμηλότερο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα