Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λύση ζητούν οι επιχειρήσεις λόγω παραπλάνησης του συστήματος

08 Jul 2020, 13:09 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λύση ζητούν οι επιχειρήσεις λόγω παραπλάνησης του συστήματος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει για σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τουριστικών, σε σχέση με την ένταξή τους στη πρόβλεψη για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιχειρηματίες παραπλανήθηκαν από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων τους. Δεν είναι λίγοι λοιπόν που εκτίμησαν ότι ενημερώνοντας τα Έσοδα, συμπληρώνοντας δηλαδή τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ και εκδίδοντας την σχετική βεβαίωση όπου σε αυτή φαινόταν ως οριστικοποιημένη και με αριθμό δήλωσης είχαν εκπληρώσει και την υποχρέωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή (2). Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται σήμερα ότι έχουν αποκλειστεί από το δικαίωμα συμμετοχής στο διανεμόμενο ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής 2. Το ζήτημα τώρα είναι πως μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να καλυφθούν αυτές οι περιπτώσεις καθώς είναι εύκολη εκ μέρους των επιχειρήσεων η απόδειξη ότι είχαν οριστικοποιημένη εμπρόθεσμη δήλωση των εσόδων.  

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα