Προτάσεις για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

05 May 2020, 11:00 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Προτάσεις για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προτάσεις για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού κατέθεσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της MTC GROUP κ.Νότης Μαρτάκης.

Διαβάστε την επιστολή...

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα απέκτησε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και εν όψει έναρξης της τουριστικής περιόδου, όποτε αυτή κριθεί εφικτή και ασφαλής , καταθέτω μερικές ακόμα ιδέες μου προς αξιολόγηση, με την επισήμανση ότι υπηρετώντας τον Τουρισμό πάνω από τέσσερεις δεκαετίες, θεωρώ χρέος μου να συμβάλω στον κοινό προβληματισμό και στην προσπάθεια που προσωπικά καταβάλλετε για τη στήριξη του τομέα.

Mετά την πρόταση για καθιέρωση υγειονομικής visa που με χαρά διαπιστώνω ότι συζητείται έντονα, ανεξάρτητα αν αποκαλείται  Πιστοποιητικό Υγείας ή Υγειονομικό Διαβατήριο  και συμμετέχοντας στην αγωνία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και επαγγελματιών καταθέτω προς εξέταση τα παρακάτω:

1. Με δεδομένο ότι όπως διαφαίνεται, αναμένεται αύξηση του οδικού τουρισμού που εμπνέει μεγαλύτερη ασφάλεια στον διακινούμενο πληθυσμό να προβλέπεται η χορήγηση στους κατόχους voucher για διαμονή σε κατάλυμα, Έλληνες και ξένους, εκπτωτικού κουπονιού  για καύσιμα (ίσως αφορολόγητα) και για διόδια. Το ίδιο να ισχύει και για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εφόσον οι κάτοχοί τους, διαθέτουν το ίδιο voucher για κατάλυμα. Είναι σαφές ότι το οποιοδήποτε δημοσιονομικό κόστος από το συγκεκριμένο κίνητρο θα υπερκαλυφθεί από την ενίσχυση του τουριστικού εισοδήματος από το οποίο το κράτος όχι μόνο θα έχει όφελος αλλά και δεν θα επιβαρυνθεί με επί πλέον μέτρα ενίσχυσης των κλειστών επιχειρήσεων διαμονής και εστίασης.

2. Καθιέρωση ειδικών κινήτρων επισκεψιμότητας στους Έλληνες Διασπορίτες, όσους, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν λόγω της ύφεσης να μεταναστεύσουν, εφόσον πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους σε νομίμως λειτουργούντα καταλύματα στην Ελλάδα. Πέρα από την ανταποδοτικότητα ( με τη μορφή επιδότησης των διακοπών, όπως περίπου ο κοινωνικός τουρισμός) θα είναι μια πράξη ελάχιστης τιμής σε όσους στερήθηκαν άθελά τους την Πατρίδα.

3. Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό που, όπως φαίνεται, θα προηγηθεί του εισερχόμενου και, προκειμένου να ενισχύσουμε αλλά και να συγκρατήσουμε το κύμα των Ελλήνων που συνήθως προτιμούσαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, προτείνω τη διαφοροποίηση του γνωστού συνθήματος «Μένουμε Σπίτι» σε «Μένουμε στην Ελλάδα, το σπίτι μας», ως κεντρική καμπάνια ενημέρωσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα