Σε χαμηλά 5μήνου η ισοτιμία της στερλίνας

22 May 2019, 13:39 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Σε χαμηλά 5μήνου η ισοτιμία της στερλίνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε χαμηλά πενταμήνου βρέθηκε χθες η ισοτιμία της στερλίνας, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η αξία της αναμένεται να κατρακυλήσει περαιτέρω τους ερχόμενους μήνες.

Αν οι προβλέψεις είναι σωστές, οι βρετανοί τουρίστες κατά την εφετινή υψηλή σεζόν θα έχουν μικρότερη αγοραστική δύναμη λόγω της μη ευνοϊκής ισοτιμίας.

Χθες, η στερλίνα έπεσε κάτω από 1,27 δολάρια έναντι του αμερικανικού δολαρίου και έναντι του ευρώ (1,13 ευρώ).

Το Μάρτιο του 2008, η στερλίνα για μια περίοδο είχε αξία άνω των 2 δολαρίων. 

Ειδικοί ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο BBC ότι η αβεβαιότητα που περιβάλλει το Brexit και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν συμβάλλει στην πτώση της στερλίνας.

Η στερλίνα ανέβηκε ξανά χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως η αστάθεια της αγοράς αναμένεται να συνεχιστεί μετά την αποτυχία της βρετανίδας πρωθυπουργού να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο για την τελευταία πρότασή της για Brexit.

Τους τελευταίους μήνες η στερλίνα είχε κερδίσει έδαφος, όμως πρόσφατα η αξία της επέστρεψε στα επίπεδα κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. 

Η αξία της στερλίνας, εκτιμούν οι ειδικοί, αναμένεται ότι θα σημειώσει νέα μείωση όσο πλησιάζει η προθεσμία για το Brexit (31 Οκτωβρίου).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα