Τουρισμός | Ποιες χώρες επιλέγουν οι Γερμανοί για τις φθινοπωρινές διακοπές
20 Sep 2024, 10:26 | ΑΓΟΡΕΣ
TornosNews.gr
Χώρες της Ασίας, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, αλλά και κάποιοι παραδοσιακοί μεσογειακοί προορισμοί καταγράφουν την υψηλότερη ζήτηση για τις διακοπές των Γερμανών το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο) του 2024, σύμφωνα με τις αναζητήσεις που εξέτασε η ισπανική εταιρεία ερευνών Mabrian.
Ο δείκτης μεριδίου αναζητήσεων (Share of Searches Index) παρακολούθησε τις αναζητήσεις πτήσεων στη Γερμανία, που πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα, για ταξίδια μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2024, εστιάζοντας σε προορισμούς με κορυφαίες επιδόσεις για τη γερμανική ταξιδιωτική αγορά.
«Σε αντίθεση με τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις, αυτή η αναλογία δείχνει το βαθμό ενδιαφέροντος της αγοράς για ορισμένους προορισμούς», λέει ο Carlos Cendra, διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στη Mabrian. "Το αν οι κρατήσεις επιβεβαιωθούν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τη διαθέσιμη συνδεσιμότητα, τις τιμές πτήσεων και διαμονής ή άλλα φαινόμενα που μπορεί να επηρεάσουν την προθυμία των ταξιδιωτών να αγοράσουν ή να ξοδέψουν."
Τα φθινοπωρινά ταξίδια πραγματοποιούνται με κριτήριο τις εμπειρίες που συνδυάζουν τον πολιτισμό, την υπέροχη ύπαιθρο και τα τοπία
Αρκετές ασιατικές χώρες κατατάσσονται στους 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών για το φθινόπωρο του 2024 , όπως η Ινδία (+41% αύξηση σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2023), το Βιετνάμ (+35% από έτος σε έτος) και η Σιγκαπούρη (+26%). Ακολουθούν η Ιαπωνία (+15% σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2023), η Ινδονησία (+11%) και η Ταϊλάνδη (+10%).
Παρόμοια με την Ασία, η αύξηση της ζήτησης των προορισμών της Μέσης Ανατολής για φθινοπωρινά ταξίδια από τους Γερμανούς μεταξύ τροφοδοτείται από την απευθείας αεροπορική σύνδεση. Η ζήτηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκε κατά 23% και 57% σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2023. Η Αίγυπτος επίσης σημειώνει αύξηση 41%. Όπως δείχνουν τα δεδομένα της Mabrian, η Αίγυπτος, και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία, θεωρούνται από τους Γερμανούς ως οι βασικοί πολιτιστικοί προορισμοί, κατάλληλοι επίσης για ενεργά και υπαίθρια ταξίδια. ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας ενεργός τουριστικός προορισμός με ηλιόλουστες και παραλιακές περιοχές και ένας παγκοσμίου φήμης προορισμός για ψώνια.
Άλλοι μακρινοί προορισμοί, που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για αυτό το φθινόπωρο, είναι η Αυστραλία (+21% από έτος σε έτος, και εξωτικοί προορισμοί για ήλιο και παραλίες όπως οι Μαλδίβες (+23% διαχρονική αύξηση), Μαυρίκιος και Δομινικανή Δημοκρατία (αύξηση +85% και +25%, αντίστοιχα), καθώς και η Σρι Λάνκα (+9% σε σχέση με το φθινόπωρο του 2023).
Η ζήτηση για ταξίδια σε σκανδιναβικές χώρες από τους Γερμανούς παρουσιάζει μικτές τάσεις: η Δανία και η Φινλανδία έχουν μείωση, ενώ η Σουηδία και η Νορβηγία σημειώνουν αύξηση +12% και +18%, λόγω των υπαίθριων και φυσικών αξιοθέατων, ιδιαίτερα ελκυστικών για την αγορά του Μονάχου, με σημαντική αύξηση της ζήτησης.
Στη χερσόνησο των Βαλκανίων, η Κροατία (+45%), η Σερβία (+25%) και η Αλβανία (+73%), γίνονται δημοφιλείς φθινοπωρινοί προορισμοί για τους Γερμανούς, καθώς και ο Καύκασος και η Κεντρική Ασία, με τη Γεωργία να έχει +9% περισσότερη ζήτηση από ό,τι το φθινόπωρο του 2023, παράλληλα με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.
διαβάστε ακόμα
- «Ασφαλής Επιστροφή» | Επαναπατρισμός 150.000 Ισραηλινών από το εξωτερικό και δια θαλάσσης 17/06 | 06:10
-
Πτήσεις επαναπατρισμού για τους εγκλωβισμένους Ισραηλινούς σε 72 ώρες 16/06 | 12:42
-
McKinsey: Αυξημένη η διάθεση των Ευρωπαίων για τις θερινές διακοπές - Υποτονική η αγορά των ΗΠΑ 14/06 | 07:05
-
Ρωσικός τουρισμός 2025 | Τουρκία, Βιετνάμ, Κίνα και Αίγυπτος οι πρώτες επιλογές στο εξωτερικό 16/06 | 06:10
-
Ηνωμένο Βασίλειο | Απαγόρευση όλων των πτήσεων προς Ισραήλ 16/06 | 10:42
-
Ισραηλινοί τουρίστες «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί η αγορά σε περιόδους κρίσης 14/06 | 15:32
-
Ο M. Τσακαλάκης στο Tornos News | Ιδιαιτέρως σημαντική η αγορά του Ισραήλ για την Κρήτη 13/06 | 21:24
-
ΑΒΤΑ | +20% ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Βρετανία το 2030 13/06 | 10:28
-
Σε αναμονή ο Ελληνικός τουρισμός για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή 13/06 | 19:51
-
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Γάλλοι | Σταθερά στην κορυφή η Ελλάδα – σε ελεύθερη πτώση οι ΗΠΑ 11/06 | 10:41
δημοφιλέστερα
- 1 Helmos Mountain Festival | Θεματικό πάρκο τέχνης και ψυχαγωγίας το χιονοδρομικό Καλαβρύτων 16.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Τα νεροπίστολα βγήκαν την Κυριακή στη Νότια Ευρώπη | Εξέγερση κατά του χωρίς όρια τουρισμού 16.06.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 3 ΕΤΑΔ | Μίσθωση του Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής 16.06.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 4 Η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης θα απογειώσει τον τουρισμό των δύο περιοχών 16.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Ολ. Κεφαλογιάννη για Ισραήλ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις – «Είμαστε ανθεκτικοί σε κρίσεις» 16.06.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 6 Προβολή του ελληνικού οινοτουρισμού στη Γερμανία 16.06.2025 | ΕΟΤ
- 7 Πτήσεις επαναπατρισμού για τους εγκλωβισμένους Ισραηλινούς σε 72 ώρες 16.06.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 8 Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Ιατρικού Τουρισμού | Εκδήλωση στη Λάρισα 16.06.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Ιταλικός τουρισμός | Ανοδική τάση για το καλοκαίρι του 2025 16.06.2025 | ΚΟΣΜΟΣ
- 10 Προστασία 4 μνημείων από Accor και Παγκόσµιο Ταµείο Μνηµείων - το ένα στη Σέριφο 16.06.2025 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ