Αρκετοί Κροάτες έρχονται Ελλάδα με τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα

14 Sep 2023, 07:11 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αρκετοί Κροάτες έρχονται Ελλάδα με τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της κροατικής οικονομίας, συνεισφέροντας σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο στην ΕΕ.

Μετά την πανδημία που έπληξε την τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως, ο τουριστικός τομέας ανέκαμψε και το 2022 η Κροατία κατέγραψε συνολικό αριθμό 18,9 εκατ. τουριστών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, οι αφίξεις τουριστών από την Κροατία στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν το 2021 (14.705) σε σχέση με το 2020, έτος κατά το οποίο έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στον παγκόσμιο τουρισμό οι επιπτώσεις της πανδημίας. Ο αριθμός τους, ωστόσο, υπολείπεται του επιπέδου, στο οποίο είχαν φτάσει το 2019, οπότε ξεπέρασαν τις 31.000. Σημαντική αύξηση της τάξης του 228% κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα στην Κροατία ανερχόμενες το 2022 σε 37.393 (από 11.389 το 2021).

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο ως άνω αριθμός Κροατών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, φαίνεται να υπολείπεται του πραγματικού, καθώς σημαντικός αριθμός Κροατών επιλέγει να επισκεφτεί την Ελλάδα αξιοποιώντας πακέτα διακοπών με πτήσεις charter από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία, προς Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Σκιάθο, Κεφαλονιά, Σάμο, Κω και Κάρπαθο.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ζάγκρεμπ.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα