Βρετανικός τουρισμός | Επιστρέφουν οι έγκαιρες κρατήσεις - Η κλιματική κρίση διαφοροποιεί τα ταξιδιωτικά σχέδια

11 Sep 2023, 11:32 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Επιστρέφουν οι έγκαιρες κρατήσεις - Η κλιματική κρίση διαφοροποιεί τα ταξιδιωτικά σχέδια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την επιστροφή στις έγκαιρες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 από τους Βρετανούς τουρίστες, διαπιστώνει το δίκτυο Advantage Travel Partnership, που εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών.

Όπως αναφέρεται, αυτό συμβαίνει γιατί οι καταναλωτές επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα κάνοντας κράτηση νωρίτερα από το συνηθισμένο για το 2024. Ταυτόχρονα, ενισχύουν την εξοικονόμηση χρημάτων με την επιλογή διακοπών all inclusive.

Έρευνα, εξάλλου, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Advantage Travel Partnership, δείχνει ότι οι νεότεροι σε ηλικία Βρετανοί είναι πιθανό να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τα στοιχεία των πωλήσεων των μελών του δικτύου δείχνουν επίσης ότι οι Βρετανοί συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια παρά την κρίση στο κόστος ζωής.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 αποτελούν το 54% όλων των μέχρι τώρα κρατήσεων για τη νέα χρονιά. Το υπόλοιπο 46% αφορούν κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 67%, σε σχέση με πέρυσι την ίδια εποχή και σχεδόν οι μισές κρατήσεις αφορούν επιλογές all-inclusive.

Οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων αποδεικνύονται δημοφιλείς για τα Χριστούγεννα με το Μεξικό, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη να πρωταγωνιστούν στις κρατήσεις.

Οι κρουαζιέρες αντιπροσωπεύουν το 14% των αναχωρήσεων του 2024 μέχρι στιγμής, με τη Μεσόγειο και την Καραϊβική να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Οι προορισμοί με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων του δικτύου Advantage για το 2024 μέχρι στιγμής είναι η Τενερίφη, η Αττάλεια, η Κόστα Μπλάνκα, η Μαγιόρκα και η Λανθαρότε.

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα ταξιδιωτικά σχέδια των νεότερων

Η Advantage αποκάλυψε επίσης ευρήματα έρευνας που δείχνουν ότι οι νεότεροι ταξιδιώτες ενδέχεται να αλλάξουν τα σχέδια διακοπών τους λόγω των διαταραχών που σχετίζονται με το κλίμα, όπως είναι οι καύσωνες και οι ξαφνικές πλημμύρες.

Μια δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανατέθηκε από την κοινοπραξία, δείχνει ότι το 70% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών είναι κάπως ή πολύ πιθανό να αλλάξουν την εποχή του χρόνου που ταξιδεύουν, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του καιρού, σε σύγκριση με το 25% των ατόμων άνω των ηλικίας 64 ετών.

Τα δύο τρίτα (62%) των νεότερων σε ηλικία πελατών είναι επίσης πιθανό να αλλάξουν τον προορισμό των διακοπών τους ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων του θερμότερου κλίματος σε ορισμένες χώρες.

Ένα άλλο εύρημα είναι ότι οι καταναλωτές που ζουν στην ανατολική Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και το Λονδίνο είναι οι πιο πιθανοί να διαφοροποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εν μέσω της κλιματικής αλλαγής.

Παρά την κρίση κόστους ζωής, το 74% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό το 2024 και το 76% των καταναλωτών θέλει να κλείσει τα ταξίδια του νωρίτερα από το συνηθισμένο, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Τα δύο τρίτα (68%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα έκαναν κράτηση για έναν νέο προορισμό στον οποίο δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ το 2024 αντί να επιστρέψουν σε μέρη που έχουν ήδη επισκεφτεί.

Η Julia Lo Bue-Said, διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage, τόνισε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διαπίστωση ότι ο αντίκτυπος των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι έχει επηρεάσει τη νεότερη γενιά.

"Αυτό που είναι πολύ θετικό από την έρευνα για εμάς είναι ότι οι Βρετανοί θέλουν να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους για να εξοικονομήσουν χρήματα. Η έγκαιρη κράτηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος διαχείρισης των προϋπολογισμών, δίνει στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο για να εξοικονομήσουν χρήματα για τις διακοπές και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσφορές έγκαιρων κρατήσεων. Είναι επίσης συναρπαστικό να βλέπεις ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν σε νέους προορισμούς στους οποίους δεν έχουν πάει ποτέ πριν".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα