Τουρισμός | Πάνω από 4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες στην Τουρκία το 2023

11 Sep 2023, 10:48 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Πάνω από 4 εκατ. Βρετανοί τουρίστες στην Τουρκία το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν το 2023 την Τουρκία, αριθμός που θα αποτελέσει ρεκόρ, σύμφωνα με τη Βρετανίδα Πρέσβη στην Άγκυρα Τζιλ Μόρις.

Σύμφωνα με την πρέσβη, το 2022 περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βρετανοί έκαναν διακοπές στην Τουρκία, ξεπερνώντας τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

«Η Τουρκία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός διακοπών των Βρετανών τουριστών. Περιμένουμε περισσότερους από 4 εκατομμύρια τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να επισκεφθούν την Τουρκία φέτος. Ελπίζω ότι αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί», τόνισε η κυρία Μόρις, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία αυξάνεται από το 2018. Εκείνη τη χρονιά, 2,3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν τη χώρα και το 2019, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια. 

Η Τουρκία προσελκύει τους Βρετανούς για τον ζεστό καιρό, τις όμορφες παραλίες και την υπέροχη κουλτούρα της, είπε ο Βρετανός πρέσβης. "Η Τουρκία έχει πολλά να προσφέρει. Συζητάω με το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε τα διάφορα μέρη και την ποικιλομορφία της Τουρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο", δήλωσε.

Η Βρετανίδα πρέσβης αυτή την εποχή βρίσκεται σε περιοδεία στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου της Τουρκίας. Ταξιδεύει στις επαρχίες της Σμύρνης, του Αϊντίν, της Μούγλα, της Αττάλειας, της Αλικαρνασσού, του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, θα έχει συνομιλίες με κυβερνήτες, δημάρχους και παράγοντες της αστυνομίας για να μιλήσει για την «εξαιρετική» υποστήριξη που παρέχουν στο προσωπικό των προξενείων όταν οι Βρετανοί πολίτες χρειάζονται βοήθεια. «Μία από τις προτεραιότητές μου είναι να τους ευχαριστήσω για τις εξαιρετικές προσπάθειές τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Βρετανών πολιτών που επισκέπτονται την Τουρκία».

Συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΒ

Όπως είπε η Βρετανίδα πρέσβης, η συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων - συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, της γεωργίας, της αεροπορίας και της εξόρυξης.

Η Σμύρνη έχει γίνει κέντρο της χερσαίας αιολικής ενέργειας και υπάρχει παρόμοιος στόχος για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, σημείωσε.

«Υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας για υπεράκτια αιολική ενέργεια μεταξύ της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη», ανέφερε.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μαζί την πρώτη υπεράκτια εγκατάσταση αιολικής ενέργειας της Τουρκίας και να κάνουμε την Τουρκία περιφερειακό κέντρο στις υπεράκτιες αλυσίδες εφοδιασμού αιολικής ενέργειας», τόνισε η κυρία Morris.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα