Βρετανικός τουρισμός | +27% οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής για Ιούλιο και Αύγουστο

05 Sep 2023, 10:59 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | +27% οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής για Ιούλιο και Αύγουστο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aυξημένες κατά 27% ήταν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023, έναντι του 2022.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του on line τουρ οπερέιτορ lastminute.com. Όπως σημειώνει, οι βρετανοί παραθεριστές συνέχισαν να έχουν όρεξη για ταξίδια παρά τις αυξανόμενες πιέσεις στο κόστος ζωής και την αναστάτωση από τις ακυρώσεις πτήσεων.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι πάνω από το ένα τρίτο περισσότεροι καταναλωτές (35%) έκαναν κράτηση για διακοπές all-inclusive το απερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να μειώσουν το επιπλέον κόστος στο θέρετρο.

Η Ισπανία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός αυτό το καλοκαίρι, με τη Μαγιόρκα και τη Βαρκελώνη να είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές και ακολούθησαν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Σε ετήσια ποσοστιαία μεταβολή, ωστόσο, τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων είχαν η Μάλτα και η Τουρκία. Οι κρατήσεις στη Μάλτα αυξήθηκαν κατά 78% τους δύο θερινούς μήνες αιχμής, ενώ το Νταλαμάν σημείωσε αύξηση 125% και η Αττάλεια σημείωσε ανάπτυξη 56%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα