Τουρισμός | 4,5 εκατ. Βρετανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το τριήμερο

25 Aug 2023, 11:31 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | 4,5 εκατ. Βρετανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτό το τριήμερο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο υψηλότερος αριθμός πτήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου από τον  Οκτώβριο του 2019 πριν από τον Covid προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή ενόψει του Σαββατοκύριακου της τραπεζικής αργίας του Αυγούστου.

Ειδικότερα, για σήμερα έχουν προγραμματισθεί περισσότερες από 3.130 αναχωρήσεις. Συνολικά 11.839 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που ισοδυναμούν με περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια θέσεις, σύμφωνα με τα αεροπορικά στοιχεία του Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις για το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσουν στο 90% των επιπέδων πριν από τον Covid το 2019

Οι αριθμοί όλο το Σαββατοκύριακο είναι 10% υψηλότεροι από την τραπεζική αργία του Αυγούστου πέρυσι και αυξήθηκαν κατά 83% σε σύγκριση με το 2021.

Το Χίθροου θα δει τον μεγαλύτερο όγκο αναχωρήσεων, ακολουθούμενο από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Μάντσεστερ, Στάνστεντ και Εδιμβούργο.

Οι πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί προβλέπεται να είναι το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, η Πάλμα, η Μάλαγα και το Φάρο.

Η EasyJet πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ακολουθούμενη από τις British Airways, Ryanair, Jet2 και Tui.

Τι λέει η ABTA

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων AΒΤΑ εκτιμά ότι περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Βρετανοί θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας του Αυγούστου, καθώς ο τομέας επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Οι προορισμοί για ηλιόλουστες παραλίες, σύμφωνα με την Ένωση, είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, με τους περισσότερους τουρίστες να κατευθύνονται προς την ηπειρωτική Ισπανία, τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους καθώς και τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, το Μαρόκο και την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο ABTA υπογράμμισε ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στις συνήθειες των διακοπών των Βρετανών.

Μια έρευνα της ABTA που διεξήχθη νωρίτερα φέτος διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς σκέφτονταν να κάνουν διακοπές εκτός της περιόδου αιχμής για να έχουν φθηνότερες διακοπές (56%). και το 54% περιόρισε άλλα τα μη απαραίτητα έξοδα, όπως το φαγητό έξω, η μετάβαση στον κινηματογράφο ή τα ψώνια.

Σχεδόν οι μισοί σκέφτονταν να κάνουν κράτηση για διακοπές της τελευταίας στιγμής (47%) και το ένα τρίτο ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να καλύψει το κόστος του ταξιδιού (35%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα