Αμερικανικός τουρισμός: Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια το φθινόπωρο

18 Aug 2023, 14:37 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια το φθινόπωρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια που καταγράφηκε αυτό το καλοκαίρι από Αμερικανούς ταξιδιώτες, αναμένεται να συνεχιστεί και τους φθινοπωρινούς μήνες, σύμφωνα με την έκθεση «Fall Travel Forecast» που παρουσίασαν σήμερα οι Expedia®, Hotels.com® and Vrbo®.

Σύμφωνα με την Expedia οι αναζητήσεις πτήσεων για το φθινόπωρο παρουσιάζουν αύξηση 15% και οι αντίστοιχες για ξενοδοχεία άνοδο 20%, σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2022.

Παράλληλα, οι τιμές για το φθινόπωρο παρουσιάζουν μείωση, και η διαθεσιμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από το καλοκαίρι, καθιστώντας το την ιδανική περίοδο για διακοπές.

Ειδικότερα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για διεθνείς προορισμούς είναι μειωμένες κατά 5%, ενώ η Expedia εντόπισε τις χαμηλότερες στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πτώση τιμών για διεθνείς πτήσεις φτάνει στο 15% σε σύγκριση με τα επίπεδα του καλοκαιριού.

Μερικοί προορισμοί όπου τα αεροπορικά εισιτήρια για τους Αμερικανούς είναι αρκετά φθηνότερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι το Όσλο (-40%), το Τόκιο (-20%) και η Φλωρεντία (-20%).

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία από την  Hotels.com, το 70% των ζευγαριών με διπλά εισοδήματα χωρίς παιδιά αναφέρουν ότι προτιμούν να κάνουν διακοπές το φθινόπωρο, ενώ οι αναζητήσεις για οικογενειακή διαμονή το Σεπτέμβριο στην ίδια πλατφόρμα παρουσιάζουν μείωση 90%!

Οι παραπάνω ταξιδιώτες σχεδιάζουν φθινοπωρινές διακοπές μέσης διάρκειας επτά ημερών, και το 44% αναφέρει ότι τα επιπλέον χρήματα που δεν χρειάζεται να δαπανήσουν στα παιδιά, τα δαπανούν στα ταξίδια, στην πολυτελή διαμονή στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια. Μάλιστα το 73% θεωρεί ότι κάνει καλύτερες διακοπές από τους φίλους τους με παιδιά.

Οι προορισμοί της Expedia που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων για αυτό το φθινόπωρο είναι το Χονγκ Κονγκ (+1.500%), η Φρανκφούρτη (+280%), η Ταϊπέι (+260%), η Οζάκα (+210%) και το Κουρακαο (+175%).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα