1 στους 3 Αμερικανούς θα ταξιδέψει στην Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες- Πρώτη επιλογή η Ιταλία

11 Aug 2023, 11:21 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

1 στους 3 Αμερικανούς θα ταξιδέψει στην Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες- Πρώτη επιλογή η Ιταλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας στους 3 Αμερικανούς (29%) σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Trainline, που είναι μια διεθνής ψηφιακή πλατφόρμα τεχνολογίας σιδηροδρόμων και πούλμαν με έδρα το Λονδίνο. 

Πρώτη επιλογή των Αμερικανών είναι η Ιταλία, με το 43% των ερωτηθέντων να θέλει να την επισκεφτεί. Ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 27%, η Γαλλία με 18% και η Ισπανία με 12%.

Τι αναζητούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες στην Ευρώπη

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, που κατευθύνονται στην Ευρώπη, ενδιαφέρονται πρωτίστως να εξερευνήσουν σημαντικά μνημεία και άλλα αξιοθέατα στις πόλεις και μετά δραστηριότητες στη φύση.

Η Ιταλία επιλέγεται περισσότερο από τους Αμερικανούς γιατί διαθέτει πληθώρα μνημείων και ιστορικών τοποθεσιών, ενώ το άψογο σιδηροδρομικό της δίκτυο και τα πολυτελή τρένα τους δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν περισσότερες πόλεις, έχοντας μάλιστα εκπληκτική θέα στη διαδρομή τους με τα τρένα.

Αξιοσημείωτο ότι το 47,3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για να απολαύσουν το περιβάλλον, στο οποίο κινούνται.

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι αγαπημένοι προορισμοί των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ιταλία είναι αυτοί που αναχωρούν και φτάνουν σε σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της χώρας, όπως η Florence Santa Maria Novella και το Naples Centrale, με δρομολόγια που οδηγούν στο Termini της Ρώμης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα