Οι δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Νότια Αφρική

10 Jun 2023, 10:30 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Νότια Αφρική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας του εξερχόμενου τουρισμού από τη Νότια Αφρική προς την Ελλάδα με πολλά τουριστικά πρακτορεία να προσφέρουν ελληνικά πακέτα διακοπών.

Ο νοτιοαφρικανικός τομέας τουρισμού στη χώρα έχει ανάγκη απόκτησης Know-How σε επίπεδο περιφερειακών κυβερνήσεων, μέσω του οποίου θα μπορούσαν να προκύψουν επιχειρηματικές συνεργασίες, λαμβάνοντας, επιπλέον, υπόψιν ότι η τουριστική σεζόν μεταξύ των δύο χωρών δεν συμπίπτει. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε τελευταία του έκθεση το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Επίσης σημειώνει ότι η Νότια Αφρική εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ελληνική επιχειρηματική εξωστρέφεια, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Ομογενών (περίπου 45.000 άτομα), πολλοί εκ των οποίων, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως (αλλά όχι μόνο) στους κλάδους τροφίμων-ποτών, εστίασης, καναλιών διανομής, κατασκευών και real estate. Επίσης, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της υποσαχαρικής Αφρικής και η πλέον βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής. Επιπλέον η Νότια Αφρική είναι ο  σημαντικότερος εμπορικός εταίρος για τις χώρες της υποσαχαρικής Αφρικής και πύλη εισόδου προς αυτές, λόγω των συγκριτικά καλύτερων υποδομών μεταφορών, επικοινωνιών και αναπτυγμένου χρηματοπιστωτικού τομέα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα