Γερμανικός Τύπος | Τουρκία και Ελλάδα: δύο φτηνοί και αγαπημένοι προορισμοί για τους Γερμανούς

07 Jun 2023, 12:25 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός Τύπος | Τουρκία και Ελλάδα: δύο φτηνοί και αγαπημένοι προορισμοί για τους Γερμανούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προσφάτως, η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε μια σύγκριση τιμών για τις υπηρεσίες ξενοδοχείων και εστίασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως για τους Γερμανούς ο φθηνότερος προορισμός για διακοπές είναι η Αλβανία και η Τουρκία, όπου το κόστος είναι κατά 56% χαμηλότερο απ' ότι στη Γερμανία.

Όπως εξηγεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «ένας λόγος γι' αυτό είναι ο καλπάζων πληθωρισμός στην Τουρκία, ο οποίος εξακολουθεί να ανέρχεται περίπου στο 40%, αλλά και η αδυναμία της λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μια ισχυρή εισροή Γερμανών επισκεπτών: Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, 966.000 Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, δηλαδή 20% περισσότεροι από πέρυσι».

Στη σχετική στατιστική, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση (21% χαμηλότερο κόστος από τη Γερμανία). Η Ελλάδα, με τα πολλά νησιά της, αποτελεί πάντοτε δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς, όπως γράφει σε αφιέρωμά της για τα ελληνικά νησιά η εφημερίδα Welt: «Περισσότερα από 3.000 νησιά βρίσκονται στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος, από τα οποία πάνω από 100 κατοικούνται και περισσότερα από 30 εξυπηρετούν τουρίστες, […] έχοντας έναν νησιωτικό προορισμό για κάθε είδος παραθεριστή: για τους λάτρεις της φύσης υπάρχουν οι φώκιες της Αλοννήσου, οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να επισκεφθούν την Κέρκυρα, όσοι απολαμβάνουν τις παραλίες μπορούν να πάρουν μία γεύση Καραϊβικής στην Κρήτη, ενώ στη Σκόπελο μπορούν τα ζευγάρια να περάσουν τις διακοπές τους με τον πιο ρομαντικό τρόπο».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα