Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

29 May 2023, 11:38 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα ήταν ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών ταξιδιωτών στο εξωτερικό το 2022, μια χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή του βρετανικού τουρισμού σε κάπως φυσιολογικούς ρυθμούς με τη διετία της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από την υπηρεσία εθνικών στατιστικών της χώρας, ONS, το 2022 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 3,7 εκατ. ταξίδια Βρετανών, με πρώτο προορισμό τους την Ισπανία (15,6 εκατ. ταξίδια), όπου όμως ο συνολικός αριθμός Βρετανών τουριστών παρέμεινε μειωμένος κατά 14% έναντι του 2019.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Γαλλία με 7,4 εκατ. ταξίδια και στην τρίτη η Ιταλία με 3,99 εκατ. ταξίδια, ενώ η Β. Αμερική ήταν ο κορυφαίος μακρινός προορισμός με συνολικά 4 εκατ. ταξίδια, εκ των οποίων 3,4 εκατ. στις ΗΠΑ.

Η Ευρώπη ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών κατά την περασμένη χρονιά και συγκέντρωσε μερίδιο 79% στο σύνολο των ταξιδιών τους στο εξωτερικό ή 56,1 εκατ. ταξίδια.

Ο αριθμός των διακοπών των Βρετανών στο εξωτερικό, παρά την ισχυρή επαναφορά του, παρέμεινε μειωμένος κατά 22% έναντι των επιπέδων προ πανδημίας. Οι Βρετανοί πραγματοποίησαν συνολικά 45,6 εκατ. διεθνείς διακοπές, με τον μήνα κορύφωσης να είναι ο Αύγουστος.

Οι διακοπές ήταν ο κορυφαίος λόγος για ταξίδια στο εξωτερικό, με δαπάνες που έφτασαν τις 40,2 δισ. λίρες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα