"Επιδρομή" Αμερικανών τουριστών στην Αθήνα το 2023 - Στους 7 top προορισμούς τους στην Ευρώπη το καλοκαίρι

18 May 2023, 13:57 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

"Επιδρομή" Αμερικανών τουριστών στην Αθήνα το 2023 - Στους 7 top προορισμούς τους στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 55% από πέρυσι θα παρουσιάσει ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που θα επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του παρόχου ασφαλίσεων Allianz Partners με τίτλο «Top 10 Summer European Destinations», με την Αθήνα να αποτελεί τον έβδομο δημοφιλέστερο προορισμό τους για το καλοκαίρι του 2023.

Έπειτα από ανάλυση των πτητικών προγραμμάτων για ταξίδια πέντε έως οκτώ ημερών, από την Ημέρα Μνήμης (29 Μαΐου) έως την Ημέρα της Εργασίας (4 Σεπτεμβρίου), προέκυψε ότι ο κυρίαρχος προορισμός των Αμερικανών είναι το Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το 25% των κρατήσεων για το 2023, ενώ ακολουθούν το Παρίσι και το Δουβλίνο στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ρώμη, ενώ οι Αμερικανοί φαίνεται ότι επιστρέφουν και πάλι στο Μιλάνο έπειτα από απουσία του προορισμού στην κατάταξη των 10 κορυφαίων  για τους Αμερικανούς από το 2015.

Επίσης, το Άμστερνταμ βρέθηκε φέτος στην 8η θέση της κατάταξης, και οι υπόλοιποι προορισμοί της είναι το Ρέικιαβικ (5ο), το Εδιμβούργο (6ο) και τη Λισαβόνα (9η)

Ήδη, το 2022 καταγράφηκε ετήσια αύξηση 600% στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη, με τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στη γηραιά ήπειρο μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Από την έκθεση προκύπτει ακόμα ότι το 80% των Αμερικανών που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2023 στην Ευρώπη θα δαπανήσουν κατά μέσο όρο, επτά ημέρες στις διακοπές τους, με το 11% να σκοπεύει να κάνει διακοπές οκτώ ημερών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα